Bus Stop 19 - Zuidhorn: ‘Kom in Zuidhorn’ - 3 oktober 2015


Project Info

Project Info: 

BusStop 19: ‘Kom in Zuidhorn’

Wanneer: zaterdag 3 oktober 2015
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Waar: op diverse dorpspleinen in Zuidhorn

Wat: evenement in het centrum van Zuidhorn waar winkeliers, ondernemers, (sport) verenigingen, maatschappelijke organisaties, muzikanten en culturele instellingen zich presenteren aan een breed publiek.
Meer info: www.swgz.nl

SWgZ
Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) biedt inwoners van de gemeente Zuidhorn ondersteuning en advies op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën. De gemeente Zuidhorn ligt ten westen van de stad Groningen en telt bijna 19.000 inwoners. Bij de stichting zijn naast 10 beroepskrachten vele enthousiaste vrijwilligers actief op diverse terreinen.

Project Vrijwilligers met Karakter
In ons werk rond de bemiddeling tussen vrijwilligers en organisaties en het welzijnswerk in het algemeen merken we dat het voor psychisch kwetsbaren niet altijd even eenvoudig is om naar vermogen deel te nemen aan de samenleving. Als SWgZ streven we er juist naar dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving! Daarom start SWgZ in oktober 2015 met het project Vrijwilligers met Karakter, een project waarin we als welzijnsorganisatie in samenwerking met ervaringsdeskundigen aandacht geven aan mensen met psychisch kwetsbaarheid. Met de opvallende Amerikaanse schoolbus willen we het project op grootse en ludieke wijze openen. De komst van Stigmatour is in zeer korte tijd tot stand gekomen dankzij de goede samenwerking met de gemeente Zuidhorn. We zijn er trots op dat de eerste busstop van Stigmatour in Noord-Nederland bij ons in Zuidhorn zal zijn en hopen vele Zuidhorners en belangstellenden uit de regio te mogen begroeten!

De busstop in Zuidhorn, wat kun je verwachten?
Vanaf 12.00 uur is iedereen van harte welkom tijdens ‘Kom in Zuidhorn’ om kennis te maken met culturele activiteiten, verenigingen, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Er zijn demonstraties, muzikale optredens, kraampjes en tal van kinderactiviteiten. In en om de informatiebus van Stigmatour zal door middel van spel en dialoog aandacht gegeven worden aan psychiatrische aandoeningen en de vooroordelen die daarmee verbonden zijn. Ook zullen organisaties aanwezig zijn die zich lokaal inzetten voor de geestelijke gezondheidszorg.

Activiteiten in en om de bus
- Het bordspel Een Steekje Los? spelen
- Koffiegesprekken met ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma
- Fotoproject ‘ik reis met bagage’
- Ballonnen
- Muziek
- Inspirerende blikvangers
- Gesprekken met lokale organisaties en ervaringsdeskundigen


SSZS.png
Mede mogelijk gemaakt door:
ZBG.png
Mede mogelijk gemaakt door:
VBM.png
Mede mogelijk gemaakt door:
SVU.png
Mede mogelijk gemaakt door:
DWS.png
Mede mogelijk gemaakt door: