BusStop 21 Hellevoetsluis Zomermarkt 14 augustus 2016


Project Info

Project Info: 

BusStop 21 Stichting Jij Hellevoetssluis
Zomermarkt Hellevoetsluis
Wanneer: zondag 14 augustus 2016
Tijd: 12.00 - 17.00 uur
Waar: Winkelcentrum Struytse Hoeck Hellevoetsluis
Organisatie: Stichting JIJ
Meer info: www.stichting-jij.nl

Stigma ervaren? Stap in de bus!
De StigmaTour gaat weer verder en rijdt ook naar Stichting JIJ. Samen Sterk zonder Stigma biedt Stichting JIJ de mogelijkheid zich te presenteren aan het brede publiek, om zo mee te helpen stigmatisering bespreekbaar te maken.


Stichting JIJ weet als geen ander hoe belangrijk het is om kennis op het gebied van eetstoornissen te delen en alle taboes rondom deze problematiek te doorbreken.

Dit sluit naadloos aan bij het doel van Samen Sterk zonder Stigma. Tijdens de StigmaTour maken we het leven met psychiatrische aandoeningen bespreekbaar op een interactieve manier. Door middel van spel, foto’s, filmpjes, social media en (online) interactieve ontmoetingen tussen hulpverleners, studenten, docenten, wijkbewoners en andere belangstellenden.

Stichting JIJ richt zich daarbij vooral op eetproblemen en eetstoornissen. De inzet van de StigmaBus is onderdeel van de Jij-Tour door Zuid-Holland, regionale activiteiten om taboe op eetstoornissen te doorbreken. Stichting JIJ is een Rotterdamse vrijwilligersorganisatie. Zij biedt sinds 2010 laagdrempelig en anoniem steun en begeleiding aan mensen met een eetprobleem en/of naastbetrokkenen. Dit wordt verwezenlijkt door de inzet van ervaringsdeskundigen. Stichting JIJ wil personen met een eetprobleem of eetstoornis laagdrempelige en anonieme hulp, advies, steun en persoonlijke ondersteuning bieden, waarbij ervaringsdeskundigheid wordt ingezet. Voor hun omgeving (ouders en andere naastbetrokkenen, professionals, enz.) is er ook een uitgebreid aanbod.

Activiteiten om de bus:
Door middel van spel, foto’s, filmpjes, social media en (online) interactieve ontmoetingen tussen hulpverleners, studenten, docenten, wijkbewoners en andere belangstellenden.

Welke activiteiten zijn er in en om de bus?
Speel het spel Een Steekje Los?
Koffiegesprekken met ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma

Stichting JIJ: Informatie-en adviescentrum, Oudedijk 221b te Rotterdam-Kralingen www.stichting-jij.nl info@stichting-jij.nl 010-7370794


SSZS.png
Mede mogelijk gemaakt door:
ZBG.png
Mede mogelijk gemaakt door:
VBM.png
Mede mogelijk gemaakt door:
SVU.png
Mede mogelijk gemaakt door:
DWS.png
Mede mogelijk gemaakt door: