Bus Stop 7 - Amsterdam: Voor de Jeugd Dag - 27 oktober 2014


Project Info

Project Info: 

BusStop 7: Voor de Jeugd Dag
Wanneer: maandag 27 oktober 2014
Tijd: 9.30 – 16.00 uur
Waar: Westergasfabriek te Amsterdam
Voor wie: gemeenteambtenaren, coördinatoren van Samenwerkingsverbanden passend onderwijs, bestuurders en wethouders maar ook zorg- en onderwijsprofessionals, ouders en jeugd.
Organisatie: Rijksoverheid en VNG
Meer info en aanmelding: www.voordejeugddag.nl

De StigmaTour staat volledig in het teken van de Jeugdzorg
In en om de Amerikaanse infobus Interactief in gesprek met jongeren over stigma en transitie Jeugdzorg. Door middel van het spel Een Steekje Los? worden psychische aandoeningen spelenderwijs bespreekbaar gemaakt. Jongeren hebben zelf een spel ontwikkeld specifiek over de jeugdzorg, met openhartige vragen, prikkelende stellingen, educatieve kennisvragen én sprekende foto’s om met elkaar in gesprek te gaan. Ook zijn er filmpjes te bekijken in de bus en . Kom, kijk, doe mee en laat u verrassen! Deze bus is de hele dag doorlopend te bezoeken voor bezoekers van de Voor de Jeugd Dag.

Op deze dag staan we samen met Tha Bus on Tour (ook een initiatief van Zorgbelang Gelderland)
Ontmoet jongeren met ervaring in de jeugdzorg en Jeugd GGz uit de provincie Gelderland. Tha Bus on Tour werkt op een dynamische en interactieve manier aan positieve beeldvorming over de jeugdzorg. De bus wordt ingezet vanaf 2007 en is mogelijk gemaakt door de Branche Jeugdzorg Gelderland en de provincie Gelderland. Jongeren vertellen openhartig over hun ervaring met (jeugd)zorg. Gewoonlijk bezoeken zij middelbare scholen. Elke 30 minuten kunt u in Tha Bus een verhaal horen, vragen stellen en in gesprek gaan. Raakt u niet uitgepraat? Na de les kunt u het gesprek buiten Tha Bus voortzetten. Andere jongeren en bezoekers kunnen naar de volgende sessie in Tha Bus. Bent u benieuwd naar hoe het leven van deze jongeren eruit ziet, waarom ze zo graag aan Tha Bus meewerken, welke reacties zij krijgen van leerlingen en docenten en hoe belangrijk Tha Bus voor hen is? Grijp uw kans om dit unieke project, maar vooral de jongeren te leren kennen en ontroerd te raken!

Meer info over: Voor de Jeugd Dag
De Rijksoverheid en de VNG organiseren samen de ‘Voor de Jeugd Dag’ in de Westergasfabriek in Amsterdam. De dag wordt georganiseerd voor gemeenteambtenaren, coördinatoren van Samenwerkingsverbanden passend onderwijs, bestuurders en wethouders maar ook zorg- en onderwijsprofessionals, ouders en jeugd. Deze dag gaat over jeugdhulp. Het is een dag om elkaar te inspireren, te ontmoeten en ideeën uit te wisselen over de veranderingen in het jeugd- en onderwijs domein via toespraken, workshops en informele ontmoetingen. Hoe kan bijvoorbeeld hulp en ondersteuning voor kinderen, jongeren en gezinnen worden ingevuld en verbeterd? Hoe kan een gemeente de toegang tot jeugdhulp zo goed mogelijk regelen? En hoe kunnen cliënten en ouders een stem krijgen?

De Voor de Jeugd Dag gaat niet alleen óver Jeugd. Jongeren krijgen ook zelf een stem en een gezicht op deze dag. In verschillende vormen en op diverse podia. Jongeren met een boodschap, jongeren met een voorbeeldrol, geïnspireerde jongeren, jongeren die gehoord en gezien mogen worden. Twee maanden voor de invoering van de transitie Jeugd en drie maanden na de inwerkingtreding van de wet op passend onderwijs valt er genoeg te bespreken.


SSZS.png
Mede mogelijk gemaakt door:
ZBG.png
Mede mogelijk gemaakt door:
VBM.png
Mede mogelijk gemaakt door:
SVU.png
Mede mogelijk gemaakt door:
DWS.png
Mede mogelijk gemaakt door: