Bus Stop 9 - Rotterdam: JIJ-zonder-Stigma-Tour - 21 maart 2015


Project Info

Project Info: 

BusStop 9: JIJ-zonder-Stigma-Tour

Winkel centrum Alexandrium in Rotterdam
Wanneer: zaterdag 21 maart 2015
Tijd: 11.00 – 16.30 uur
Waar: Prins Alexanderplein (ter hoogte van metrostation)
Organisatie: Stichting JIJ
Meer info: www.stichting-jij.nl

Stigma ervaren? Stap in de bus!
De StigmaTour gaat weer verder en rijdt ook naar Stichting JIJ. Samen Sterk zonder Stigma biedt Stichting JIJ de mogelijkheid zich te presenteren aan het brede publiek, om zo mee te helpen stigmatisering binnen de gemeenschap bespreekbaar te maken.


Stichting JIJ weet als geen ander hoe belangrijk het is om kennis op het gebied van eetstoornissen te delen en alle taboes rondom deze problematiek te doorbreken.

Dit sluit naadloos aan bij het doel van Samen Sterk zonder Stigma. Tijdens de StigmaTour maken we het leven met psychiatrische aandoeningen bespreekbaar op een interactieve manier. Door middel van theater, spel, foto’s, filmpjes, social media en (online) interactieve ontmoetingen tussen hulpverleners, studenten, docenten, wijkbewoners en andere belangstellenden.

Een opvallende Amerikaanse schoolbus, ingericht als info-bus gaat door heel Nederland op tournee. Stichting JIJ zal met de bus op zaterdag 21 maart 2015 een stop maken in Rotterdam, op het Prins Alexanderplein (winkelcentrum Alexandrium). Iedereen is van harte welkom, want we gaan voor Samen Sterk zonder Stigma!

Stichting JIJ wil personen met een eetprobleem of eetstoornis laagdrempelige en anonieme hulp, advies, steun en persoonlijke ondersteuning bieden, waarbij ervaringsdeskundigheid wordt ingezet. Voor hun omgeving (ouders en andere naastbetrokkenen, professionals, enz.) is er ook een uitgebreid aanbod.

Activiteiten om de bus:
Door middel van theater, spel, foto’s, filmpjes, social media en (online) interactieve ontmoetingen tussen hulpverleners, studenten, docenten, wijkbewoners en andere belangstellenden.

Welke activiteiten zijn er in en om de bus?
Speel het spel Een Steekje Los?
Bekijk en ervaar interactief theater door De Firma Zorgbehang
Doe mee met het Fotoproject: "ik reis met bagage”
Koffiegesprekken met ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma
SSZS.png
Mede mogelijk gemaakt door:
ZBG.png
Mede mogelijk gemaakt door:
VBM.png
Mede mogelijk gemaakt door:
SVU.png
Mede mogelijk gemaakt door:
DWS.png
Mede mogelijk gemaakt door: